Ett privatlån, eller ett blancolån som det också brukar kallas för är ett lån utan säkerhet som nästan alla banker och långivare erbjuder. En person som har betalningsanmärkningar kan stöta på problem då han eller hon vill ansöka om ett privatlån, eftersom det inte är speciellt många banker som accepterar kunder med betalningsanmärkningar. Det finns dock undantag och vi kommer här att länka till banker som accepterar kunder som har betalningsanmärkningar.

Hur fungerar ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet som nästan alla svenskar kan ansöka om. Att lånet inte har någon säkerhet betyder att man inte behöver lämna någon säkerhet för banken, vilket man exempelvis gör då man ansöker om ett bolån. Då lämnar man som bekant själva bostaden som säkerhet. När man lånar pengar genom ett privatlån eller ett blancolån så finns det alltså ingen säkerhet, vilket kommer göra att banken får ta en större risk då de lånar ut pengar. I och med att banken tvingas till att ta en större risk, så kommer också kunden att få betala mer i räntor och andra avgifter för lånet. Det är så alla lån fungerar, ju större risk desto mer får låntagaren betala.

För att kunna få ett privatlån trots betalningsanmärkning så måste man vara minst 18 år gammal. Man måste också ha en bra ekonomi och en stabil årsinkomst för att öka sina chanser till att få ett privatlån.

Vanligtvis brukar man låna mellan 25.000 kronor och 350.000 kronor genom ett privatlån eller ett blancolån. Om man vill låna mindre pengar än så utan säkerhet bör man istället välja att ta ett snabblån.

Vilka beviljar lån utan säkerhet trots betalningsanmärkning?

Det finns några olika banker som accepterar kunder med betalningsanmärkningar. En av dessa banker är Lendo. Hos Lendo kan man låna upp till 30,000 kronor trots sina betalningsanmärkningar. Det enda som krävs är att man måste ha varit skuldfri de senaste två åren. Om man har en medsökande till lånet finns chansen att man få låna betydligt mer pengar.

Det finns även ett antal företag, banker och långivare som erbjuder så kallade snabblån med betalningsanmärkning. Några exempel är bland annat Pengos, Kredit365 och Meddelandelån Sverige.

Våra senaste artiklar om att låna pengar hittar du nedan

Vilseledande lånereklam

I Sverige finns det lagar som begränsar hur reklam får se ut. Vilket budskap man får gå ut med och mot vilka målgrupper dessa är riktade. Det låter bra men i praktiken håller det inte alltid. Ett exempel är lånedjungeln. Vi ska visa några exempel där reklamen förmedlar en sak men sanningen är något annorlunda. [...]

Snabblån trots betalningsanmärkning från Pengos

Pengos är ett av de låneföretag som erbjuder snabba lån på kort tid. Denna marknad har vuxit oerhört mycket de senaste åren och detta företag har etablerat sig som ett av de största. Några anledningar till detta kan vara att de erbjuder det första lånet gratis, och dessutom så garanterar de att ansökan om lån [...]

Lån med betalningsanmärkning från Freedom Finance

Den som har en ordnad ekonomi kan tycka att det är löjligt att en gammal betalningsanmärkning förstör möjligheterna att få lån. Det tycker även Freedom Finance och därför så kan de många gånger hjälpa till med att förmedla lån trots betalningsanmärkning. Det hela fungerar så att du ansöker om lån med betalningsanmärkning från Freedom Finance [...]